Πόλλές φορές φορές μπορεί να θεωρηθεί ότι το χειρουργείο αρχίζει και τελειώνει πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτό είναι λάθος, διότι οι κτηνίατροι έχουν να φροντίσουν τα ζωάκια και κατά την ανάνηψη. Τα χειρουργημένα ζώα απαιτούν υψηλής ποιότητας περιβάλλον ανάνηψης, ήτοι ησυχία, καθαριότητα, παρακολούθηση και έλεγχο της θερμοκρασίας τους. Η τάση προς υποθερμία θεωρείται δεδομένη σε ένα ζωάκι που μόλις έχει χειρουργηθεί και ακόμη είναι αναισθητοποιημένο.

Στην κτηνιατρική κλινική μας στη Γλυφάδα φροντίζουμε ώστε τα ζωάκια να ξυπνούν έτσι όπως αρμόζει.

DSCN29591

Ηλεκτρικά υποθέματα θέρμανσης.

DSCN29612

Τοποθέτηση ώστε να καταλαμβάνεται όλο το δάπεδο του κλουβιού ανάνηψης

 DSCN29621

Επάνω από το υπόθεμα θέρμανσης, έτοιμο υπόστρωμα για να δεχθεί το ζωάκι.

DSCN29641

Μια ελαφριά κουβέρτα αρκεί για να κρατήσει την παραγόμενη θερμότητα, εξεσφαλίζοντας ήρεμη και ασφαλή ανάνηψη.

DSCN29631

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όταν προσκομίζετε το ζωό σας στον κτηνίατρο για εμβόλια, το πιο σημαντικό είναι να προηγηθεί μια πολύ σωστή κλινική εξέταση, καθώς και μια συζήτηση με τον κτηνίατρο σας πάνω στα ευρήματα αυτά, αλλά και τη διατροφή του ζώου σας.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο "κόστος εμβολιασμού"

Για την ακρίβεια, ένα φαινομενικά υγειές ζώο που προσκομίζεται σε μια κτηνιατρική κλινική για τον ετήσιο εμβολιασμό έχει να κερδίσει περισσότερα από μια σωστή και επισταμένη κλινική εξέταση από τον κτηνίατρο, από ότι με το εμβόλιο. 

Περισσότερα...

Λύσσα στη Γλυφάδα; Όχι ακόμη αλλά.......

rabies-virus-2-russell-kightley

Πριν το θέμα πέσει στα χέρια των μέσων ενημέρωσης και σπείρουν τον πανικό, ενημερωθείτε από τον πολύ καλό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

http://www.keelpno.gr/el-gr/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B6%CF%89%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9/%CE%BB%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1.aspx

Οι ομιλίες σε μαθητές δημοτικών σχολείων από κτηνίατρους, αποσκοπούν στην ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ευθύνη που έχουν ως ιδιοκτήτες ζώων, τις ανάγκες των ζώων (δεσποζόμενων και αδέσποτων) αλλά και τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν αδέσποτα ζώα.

Περισσότερα...

Back to top
Go to bottom